AKU

"Aku. Mahunya menjadi yang paling baik di kalangan yang terbaik. Aku. Mahunya menjadi yang paling baik di kalangan yang terbaik. Aku. mahunya menjadi yang paling baik di kalangan yang terbaik. Ya, itu yang aku mahu. Masih lagi, itu aku" [quoted]

Wednesday, August 3, 2011

YaAA HAAaa!!! It's RAMADHAN u olz!!

Salam..Epi Ramadhaning!!!

Dah nak masuk hari ke-4 Ramadhan, tapi tak sempat nak tulis pape.ALhamdulllah, alhamdulillah..Allah masih beri peluang dan  menyampahkan  menyampaikan kita kepada Ramadhan..Susah wooo..Setahun tunggu Ramadhan nih..Thank you, Allah!!

InsyaAllah, bagi diri aku ini adalah antara Ramadhan yang aku sangat-sangat nantikan setelah beberapa tahun Ramadhan yang aku lalui (2 tahun kebelakangan nh..kredit kpd KMB...ops) tidak berapa memuaskan hatiku..MasyaAllah, sah masalah hati selama kat KMB..heheh..

Nak dpendekkan bebelan, aku pon harap semua reader  orang pon merasakan yang sama..Eksaited tahap maksima kat Ramadhan nih. Bak ayat skema buku teks SPM form 5, ini kan bulan Ramadhan , bulan turunnya al-Quran dan bulan yang ada lailatul qadar..WOW!!!! Best nye bulan nh..Rase x?? Rase x nh?? Tak nk le aku syok sensorang..Okeh, cbe berhenti dan amek feel..

***

Bayangkan...


  • Sekarang kita sedang berpuasa di dalam bulan Ramadhan, bukan pose di bulan -bulan biase sempena pose ganti o pose sunat isnin khamis.

  • Sekarang kita sedang menghirup oksigen bulan Ramadhan yang mana di antara partikel-partikel nye tak ada syaitan-syaitan kerana semuanya telah diikiat..Muahaha.
  • Sekarang kita sedang berqiamullail di pagi Ramadhan yang aman dan damai..
  • Sekarang kita sedang membaca al-Quran o berzikir o dgr nasyid etc etc dalam bulan Ramadhan yang ganjarannya boleh jadi berlipat-lipat kala ganda
WOWWW!!!! SYIOKNYE!!!! It's RAMADHAN BRO!! Hey, kita dalam bulan RAMDHAN NH, sis!!

Da feel ke?? Alhamdulillah, harap da..

***
Bila fikir yang sekarang berada dalam bulan Ramadhan rase cam semacam..Best nye tak leh nak gambar..Bukan best pe..sebenarnya makin penat kan..Kene pose, malam ade terawih lak, pagi kene sahur..Kalu tak wat rugi sebab nh la lubuk pahala, tapi ish bertambah list keje2 ntok dibuat..Tol x?? (Silakan untuk membantah dan menghantar memorandum)..

Tapi, bla fikir balik, nih la bulan ntok kita stop n recharge. Charge balik battery2 kita yang da nak *mampuih tu. Recharge dan bersihkan balik hati yang telah 11 bulan ditarbiyah oleh Jeneral2 dan Sarjan2 SETAN. Bulan yang Allah kurniakan ntok kita ajar cukup-cukup setan-setan tu dan bina balik jati dri kita yang unggul dn mantop tu. Bulan yang kalu kita amati, kita boleh berada sedekat-dekatnya ngan ALlah..Bila lagi kita nak dapat peluang bangun qiam hari-hari kan(sebab hari-hari mak bising kejut sahur), bila lagi nak wat witir sebelum tidor ( nh amalan Rasulullah okeh even selain bulan Ramadhan), bila lagi??

So, bila rasa cam malas n nak tidur je waktu pose o nak makan dan habeskan semua lauk di malam hari, fikir sekejap..Bila lagi kita nak memanfaatkan Ramadhan kita..Kalau tak wat tahun nh, kne tunggu tahun depan woo..lame g..Cam nak interview ntok masuk uni kat UK kn, kte wat interbiew tu cincai-boncai last2 kne masuk Clearing o tggu la kemasukan tahun depan..WHAT??? tahun depan?? Ruginye la hai aku tak wat interview leklok ari tu..da kne tggu lagi setahun.. (???) x phm?? Cam tu gak la Ramadhan..Wat cincai boncai, semayang pon cam nak x nak(sbb lapo sgt)..Jadi x best da Ramadhan kita tu.

Betol!! RAMADHAN nih best sgt!! Sila lah rasakan..Ia lebih best dari keseronokan membeli baju raya-baju raya yang sedondon dengan ahli keluarga..Ia lebih seronok daripada membeli langsir dan bunga-bunga plastik baru untuk rumah.Ia lebih nikmat daripada kuih-kuih raya yang kita plan nak wat..Ia lebih SYIOk dari duit raya yang kita mimpi nk kumpul.. Ia lebih manis daripada itu..

Jadi aku mengajak sahabat-sahabat yang pastinya budiman dan bijak menilai untok sesame kte ntok gunakan Ramadhan ni sebaek-baeknye..Jom la gi terawih ke tadabur Quran ke daripada layan SuperMak o Ana LuLu eh..Ops..Jom la kita menjaga mata, telinga dan hati..InsyaAllah, x rugi punya..Jom Jom dan Jom kita cari REDHA N CINTA N KASIH ALLAH di panas dan terik RAMADHAN nh..okeh?? Okeh??? AYuh!!